Bouw Lidl bereikt hoogste punt

Meppel - De bouw van de Lidl op het Vledder heeft het hoogste punt bereikt. Symbolisch hesen wethouder Roelof Pieter Koning, Richard Dörr (supermarktmanager Lidl Nederland) en Hans Smit (directievoorzitter Koopmans) daarom maandag de vlaggen in de top op de bouwlocatie.

Koopmans Bouwgroep startte op 22 maart met de bouw van de Lidl. De oplevering van de nieuwe supermarkt is naar verwachting half oktober. Begin 2020 moet de winkel open gaan voor publiek.

Voor Lidl gaat hiermee een langgekoesterde wens in vervulling. Het wil een nieuwe supermarkt exploiteren in Meppel, omdat de huidige supermarkt aan het Prinsenplein te klein is geworden. De totale oppervlakte van de nieuwbouw is 2.150 vierkante meter.

De gevels van de nieuwbouw zijn van baksteen met gemetselde kolommen. Deze refereren aan de oude markthallen die er tot 2014 stonden. Aan de voorzijde van de winkel komt een grote glazen pui en aan de achterzijde komt een laad- en losvoorziening. Lidl zorgt voor haar eigen duurzame energie, door op het dak een groot aantal zonnepanelen aan te leggen.

Gewijzigde plannen

De plannen voor de ontwikkeling van dit deel van het Vledder liggen er al jaren. In 2006 schreef gemeente Meppel een tender uit voor ontwikkeling en realisatie van maximaal 175 woningen, een bioscoop, horeca, detailhandel, een supermarkt en bijbehorende parkeervoorzieningen. Door de crisis en gewijzigde marktomstandigheden zijn de gemeente en Koopmans in 2018 een gewijzigd plan overeengekomen. In dit plan werden de bioscoop en detailhandel geschrapt en werd besloten om minder woningen te bouwen. Inmiddels zijn 78 woningen gerealiseerd. Daar komen er nog 54 bij.