Present Meppel en Welzijn Staphorst gaan samenwerken

Staphorst/Meppel -Stichting Welzijn Staphorst en Stichting Present Meppel zoeken de samenwerking op. De gemeente Staphorst valt op dit moment niet onder het werkgebied van Present, maar er komen de laatste tijd regelmatig hulpvragen binnen vanuit Staphorst, onder andere vanuit Welzijn Staphorst. Reden om een eerste stap richting samenwerking te zetten.

Present Meppel slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Present Meppel biedt de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats op projectbasis in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Een paar uur maakt een groot verschil in het leven van een ander. Present Meppel is ruim 5 jaar actief in Meppel, Nijeveen en Ruinerwold en nu dus ook in Staphorst.

Hulpvragen uit Staphorst

De gemeente Staphorst valt op dit moment niet onder het werkgebied van Present. De laatste tijd komen er echter bij Present Meppel regelmatig hulpvragen binnen vanuit de gemeente Staphorst via diverse maatschappelijke organisaties, waaronder SWS. Reden voor SWS en Present Meppel om een eerste stap te zetten in samenwerking, zodat ook hulpvragers in deze gemeente geholpen kunnen worden.

Margje Ponstein, teamcoördinator bij SWS: ‘Soms zijn er hulpvragen die heel goed passen binnen het werk van Present. Het is mooi dat we dat nu aan Present kunnen overlaten, zij hebben de ervaring en kennis op dit gebied’

Vrijwilligers gezocht

Present Meppel is op dit moment op zoek naar vrijwilligers uit Staphorst, zowel individueel als in groepen, die kunnen worden ingezet wanneer een hulpvraag wordt ingediend. Voor groepen organiseert Present Meppel twee type Presentprojecten:

• Sociale projecten: koken voor dak- en thuislozen, het organiseren van een gezellige middag voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking of koffiedrinken met eenzame ouderen

• Praktische projecten: helpen verhuizen, opknappen of schoonmaken van een woning of het opknappen van een tuin.

Een project wordt altijd georganiseerd op basis van de wensen en beschikbaarheid van de groep die zich aangemeld heeft.

Present Meppel werkt samen met maatschappelijke organisaties die in Meppel, Staphorst e.o. actief zijn. De hulpverleners kennen de mensen die hulp van vrijwilligers via Present goed kunnen gebruiken.

Meer lezen over Stichting Present Meppel of zelf met gezin, vrienden, collega’s, of mede-kerkleden een Present Project uitvoeren? Kijk op de website van Present: www.stichtingpresent.nl/meppel/ of SWS: www.sws-staphorst.nl.