Fairtrade-ambassadeurs ontvangen oorkonde

Diever - Drie ambassadeurs voor Fairtrade in Westerveld hebben donderdag een oorkonde ontvangen. De oorkonde is een waardering voor het werk dat de drie verricht hebben voor Fairtrade Westerveld.

Josée Mols van de wereldwinkel in Diever, heeft de oorkonde ontvangen voor haar inzet om op de scholen in Westerveld Fairtrade onder de aandacht te brengen. Lisa Hulskamp van het Landhotel Diever is ambassadeur van fairtrade in de horeca waar ze fairtrade onder de aandacht van haar collega’s brengt.

Rikus Jager, burgemeester van Westerveld, heeft de oorkonde verdiend omdat hij bij zijn vele dagelijkse contacten in- en buiten Westerveld Fairtrade onder de aandacht probeert te brengen.

De oorkonde werd op ludieke manier uitgereikt. De oorkonde was verstopt in een bak met Fairtrade ijs; en niet simpel er bovenop gelegd, maar juist onderop. De uitreiking van de oorkonde is daarom in de IJssalon ‘SMAAK schepijs’ in Diever, waar eigenaar Ida Otten trots het Fairtrade ijs heeft aangeboden.

Naast het Fairtrade ijs kon er ook heerlijk genoten worden van een Fairtrade bananencake die door het Landhotel aangeboden werd. Voorzitter Jan Langenkamp van Fairtrade Westerveld bedankte de ambassadeurs heel erg bedankt voor het werk wat ze al gedaan hebben en hij sprak de verwachting uit dat ze het nog vele jaren blijven doen.