Vrouw opnieuw voor de rechter voor naaktfoto's

Zwolle/Vollenhove - Een vrouw uit Vollenhove stond vrijdag voor de tweede maal voor de rechter. In 2017 kreeg ze een contactverbod opgelegd omdat ze haar ex-man belaagde met naaktfoto's. Vrijdag stond ze terecht omdat ze de vrouw van een tweede vriend belaagde.

Dat bleek vrijdag uit de zitting bij de politierechter in Zwolle. De nu 60-jarige vrouw uit Vollenhove begon in november 2016 de vrouw van haar ex-vriend te belagen met vervelende whatsapp'jes. Ze ging een stap verder toen ze de ouders van die vrouw thuis uitnodigde. Daar toonde ze hen een naaktfoto van een seksende schoonzoon 'als bewijsmateriaal', zo noemde ze het tegenover de rechter. De relatie met haar ouders raakte sindsdien verstoord, bleek uit een verklaring van het slachtoffer. Huilend hoorde ze het verhaal van de verdachte aan. De vrouw en haar man zijn recent uit Vollenhove verhuisd, uit angst de verdachte tegen te komen. Dit zijn toch zaken waarmee u niets te maken heeft, vroeg de rechter. ‘Nee, dat klopt wel’, reageerde de Vollenhoofse.

Enorme impact

De vrouw kreeg in juni 2017 na een door veel media gevolgd kort geding een contactverbod opgelegd nadat ze haar ex-man zeker 26 seksueel getinte foto's stuurde. Daarop is niet alleen zijzelf naakt te zien, maar ook staat ze in seksuele poses met een andere man. Ook haar ex-man kreeg in dat geding een contactverbod opgelegd. De officier van justitie hoopt nu dat het stopt. Want dit soort feiten ‘heeft een enorme impact op mensen. Dit gaat veel te ver. En mevrouw denkt dat ze hiermee in haar recht staat.’

'Vervelende rol'

Omdat de feiten alweer een tijd terug gepleegd zijn eiste ze een voorwaardelijke boete van 1.500 euro. De raadsvrouw benadrukte dat haar cliënt het emotioneel zwaar had nadat ze van haar ex-man gescheiden was. Het was juist haar ex-man die telkens weer 'een vervelende rol' in het leven van haar cliënt speelt.

De rechter vond smaad bewezen. De vrouw moet het slachtoffer 1.500 euro schadevergoeding betalen. De rechter maakt zich wel zorgen om de toekomst van de vrouw, maar hield het bij de gevraagde voorwaardelijke boete.

Michiel Satink