Opbrengst mantra-avond naar Chances 4 Children

Balkbrug - Bernard Slofstra houdt iedere maandag een mantra-avond in de Reestkerk. ‘Zingen met hart en ziel’ noemt de dirigent de avonden. De zangavond op 17 mei is de laatste van het seizoen.

Na een gesprek met Petra van der Wal, die de stichting Chances 4 Children India beheert en vele maanden per jaar in India werkzaam is, heeft Slofstra besloten de opbrengst van de avond aan het goede doel te schenken.

Enthousiast

‘Ik liep al langer met het idee rond om deze avond te koppelen aan een goed doel’, legt Bernard uit. ‘Dat trekt toch weer andere mensen aan, misschien mensen die al langere tijd nadenken over meedoen aan deze avonden.’

Petra van der Wal was direct enthousiast. ‘Mantra zingen hoort bij India. Het spijt mij echt, maar ik had nog nooit van deze avonden in de Reestkerk gehoord.’ En dat mag op zich bijzonder heten, want Slofstra organiseert de avonden al voor het zesde jaar in Balkbrug. ‘Misschien geldt dit wel voor veel meer mensen of weten ze niet wat we precies tijdens zo’n avond doen. Mantra zingen is absoluut niet zweverig en je aanbidt er zeker geen andere goden mee’, zegt Slofstra. ‘Iedereen kan meedoen, zelfs al je vindt dat je niet kunt zingen. We zingen, nemen tijd voor stilte, ik speel wat op de vleugel en de sfeer van de avond is ontspannen, zeker niet beladen.’ Slofstra heeft het idee van het goede doel voorgelegd aan de Stichting Vrienden van de Reestkerk en de SKOA.

Gratis beschikbaar

‘Normaal gesproken moeten we de kerk en de vleugel (van de SKOA) huren, maar beide organisaties werken aan de actie mee door kerk en vleugel gratis beschikbaar te stellen. Daar ben ik heel blij mee.’ Petra van der Wal ook, want hierdoor blijft er een groter bedrag over voor haar stichting. In India heeft Chances 4 Children diverse projecten lopen. Door zelf regelmatig in India te zijn heeft Van der Wal goed zicht op de investeringen. ‘Ik wil dat de giften maximaal gebruikt worden.

Mijn reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Ik merk dat het werk zowel in India als in Nederland, bij voorbeeld met de winkel aan De Markt in Dedemsvaart, steeds verder uitbreidt. Ik hoop dat we door deze avond nog meer mensen enthousiast kunnen maken voor mantra zingen en het werk van mijn stichting.’