Staphorst lijkt titel te vergooien door late tegentreffer

Staphorst- Staphorst stond op poleposition voor de titel, maar is na het 1-1 gelijkspel tegen Flevo Boys afgezakt naar de derde plek. Concurrenten Sparta Nijkerk en Excelsior'31 wonnen allebei waardoor de geel-blauwen ineens weer in de wachtkamer zitten. Tegen Flevo Boys leek een treffer van Ferdi ter Avest voldoende voor een krappe zege, maar de 1-1 in de 83e minuut betekende een mokerslag.

Staphorst speeld een moeizame eerste helft waarin Flevo Boys niet onder deed voor de koploper. De Emmeloorders waren zelfs het eerste half uur gevaarlijker met een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Het was echter Ferdi ter Avest die Staphorst de wegwees door de 1-0 te maken. Die goal bracht de thuisploeg echter niet de rust en het bleef mager wat Staphorst liet zien.

Ook na rust was dit het geval en hoopte coach Dennis van Toor met het inbrengen van topscorer Martijn Brakke de beslissing te forceren. Deze bleef uit ondanks enkele kansjes waarna Flevo Boys op zoek ging naar de gelijkmaker. In de 83e minuut was het Aran Nijboer die de 1-1 forceerde en daarmee Staphorst met een groot probleem opzadelde. Met de moed der wanhoop en aanvallend wisselen probeerde de thuiploeg alsnog de winst te pakken, maar dit lukte niet meer waarna het verslagen de kleedkamer op zocht met de wetenschap dat de titel verspeeld lijkt.