FC Meppel boekt noodzakelijke zege op rode lantaarndrager

Hoogkerk- FC Meppel heeft een aardige stap gezet richting klassenbehoud met de ruime 2-8 zege op HFC'15. De zege was noodzakelijk omdat alle concurrenten onderin ook wonnen waardoor de Meppelers zeker nog niet veilig zijn. Volgende week thuis tegen The Knickerbockers kunnen de groen-witten zich definitief veilig spelen.

FC Meppel begon goed aan het duel en kreeg de gewilde vroege treffer. Het was Pim ter Voorde die al in de 6e minuut voor 0-1 zorgde. Daarna was het lange tijd matig wat de bezoekers lieten zien en duurde het tot de 30e minuut eer de 0-2 viel, Aanvoerder Jos Fidom was de maker van die treffer waarna Emiel Kwant en nogmaals Jos Fidom FC Meppel uit lieten lopen naar een ruime 0-4 voorsprong. Op slag van rust was het Rutger Hofsteenge die wat terug mocht doen voor HFC'15, 1-4.

Na de pauze opereerde FC Meppel erg slordig en werd het zelfs 2-4 door Danny Holman. Pas in het laatste half uur was FC Meppel weer bij de les en waren met name Pim ter Voorde en invaller Rick Meijer de spelers die de groen-witten bij de hand namen. Zij waren beiden tweemaal trefzeker en bepaalden de eindstand op 2-8 waardoor de zege alsnog ruim uitviel en het doelsaldo ook een boost kreeg.