DOS'46 blijft op koers voor halve finale

Alphen aan den Rijn- DOS'46 blijft op koers voor het bereiken van de halve finale van de veldcompetitie in de Ereklasse. De Nijeveners wonnen met 15-17 bij de nummer laatst Tempo. DOS'46 trok het duel na een gelijkopgaande eerste helft (7-7) het duel na rust naar zich toe (11-15), maar had nog de nodige moeite om de zege over de streep te trekken. Dit lukte wel waardoor de ploeg 2e blijft staan.

DOS'46 en Tempo hielden elkaar voor rust aardig in evenwicht waarbij het initiatief in eerste instantie bij de thuisploeg lag. Tempo nam een 5-3 voorsprong, maar DOS'46 kwam via twee treffers van Jelmer Jonker en eentje van Harjan Visscher op 5-6 waarna Tempo tweemaal een achterstand goedmaakte en het bij rust exact gelijk was, 7-7.

Na de pauze namen de bezoekers het inititiatief en op 9-11 was de marge voor het eerst twee in Nijeveens voordeel. Langzaam trok DOS'46 het duel naar zich toe en op 11-15 leek het beslist. Tempo legde zich echter niet neer bij de dreigende nederlaag, gooide er fysiek een schepje bovenop en knokte zicht terug. Met de nodige moeite sloot DOS'46 de lange dag (de busreis ving het om 9.00 uur aan) met een belangrijke 15-17 zege af.