MSC-Amslod verrast met zege op hoogvlieger SDO

Bussum - MSC-Amslod heeft zichzelf zondagmiddag een heel grote dienst bewezen. De wit-zwarten wonnen in Bussum met 2-1 van de nummer 3 op de ranglijst SDO.

MSC knokt de laatste weken niet alleen meer tegen zichzelf, maar ook tegen de degradatieplaatsen. In de wetenschap dat het verschil met een plaats in de nacompetitie of zelfs rechtstreekse degradatie nog slechts enkele punten is, hadden de Meppelers vandaag maar één opdracht: winnen in Bussum. Dat dat lukte was maar goed ook, want de concurrenten sprokkelden ook allemaal punten.

 

In een gelijkopgaande eerste helft kregen beide ploegen kansen, maar lang werd er niet gescoord. Dat gebeurde pas nadat MSC een verplichte wissel moest doorvoeren omdat Stef Beute geblesseerd het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door de van griep herstelde Vincent Oosterkamp. MSC nam vijf minuten voor de pauze een voorsprong. Het was Danny Bijlsma die een corner raak kopte. Toen Jim Veltmaat nog geen drie minuten later de 0-2 aantekende door zich een op een met de SDO-doelman de sterkste te tonen, leek er niets aan de hand. Toch kwam SDO in de blessuretijd van de eerste helft op 1-2 door een prachtige treffer. Het was Joost Heerschop die van ruim vijfentwintig meter de bal in de kruising knalde.

Na rust was SDO heer en meester. MSC werd steeds verder teruggedrongen. Toch hadden de Meppelers wel kansen om de wedstrijd te beslissen, maar Benjamins en Veltmaat speelden de counters niet goed uit. Tot de laatste seconde bleef het daarom spannend. In de wetenschap dat koploper Hoogeveen bij AWC achter stond, probeerde de thuisploeg de stand nog om te buigen. Toen ook Thom van Lingen nog eens met tweemaal geel naar de kant moest, werd de druk bijna onhoudbaar. SDO schoot ver in blessuretijd nog op de paal, maar de gelijkmaker viel niet meer. MSC kan zich volgend weekend thuis definitief veilig spelen.