Wielrenners stuiteren over klinkers en kasseien tijdens eerste Klinkers Karren

Meppel - ‘Geniaal fietsweer.’ Zo typeerde Wilfred Vogd zaterdag het weer. Vogd organiseerde samen met Frank Berkhout de eerste editie van Klinkers Karren, een wielertocht in de omgeving van Meppel over voornamelijk klinkerwegen.

Ruim veertig wielrenners uit het hele land, waaronder Amersfoort en het Friese Oudemirdum, kwamen naar Meppel toe om de route van 65 of van 120 kilometer te rijden. De reacties waren achteraf louter positief, ondanks de straffe wind en de nodige lekke banden. Zelfs de deelnemers uit Meppel hebben tijdens de route nieuwe wegen ontdekt. Wegen die een wielrenner niet snel inslaat.

Net als de deelnemers is ook Vogd positief. ‘Wat ons betreft organiseren wij dit volgend jaar weer.’ Een reactie waar de uitgeputte deelnemers bij de finish alleen maar op hoopten.

De route ging over een paar onverharde wegen, zoals de Reeststouwe en de Staphorsterweg. De start was bij restaurant Sukade en ging onder andere via Staphorst, De Wijk, Koekange, Ruinen en Havelte. Maar het absolute zwaartepunt van de route was de kasseienstrook in het bos van Echten. Deze route met kasseien van ruim 2.5 kilometer is ieder jaar opgenomen in de Ronde van Drenthe. Maar zaterdag was het de beurt aan de amateurs. Eenmaal het lef gevonden, was het volle bak gaan over de klinkers. Gelukkig voor alle 40 deelnemers stond daarna de koffiestand met lunch te wachten. Even bijkomen. En alles wat daarna nog wachtte, was een makkie vergeleken met het Bos van Echten.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!