Lavital opent nieuwe winkel in De Wijk

De Wijk - Lavital is verhuisd naar een nieuw pand in De Wijk. In het historisch karakteristieke pand is ruimte voor de hele collectie natuurlijke matrassen, toppers, boxsprings en bed-accessoires die alleen bestaan uit biologische en duurzame materialen. De showroom is vorige week feestelijk geopend.

Het openingsfeest bleek ook een verrassing voor de eigenaar Frans Segers. Medewerkers van Lavital hebben dit zonder zijn medeweten voor hem op touw gezet. Daarna is er gezamenlijk een toost uitgebracht.

Slaap plasticvrij

Tegenwoordig is het gros van de matrassen gevuld met synthetische materialen als (traag)schuim, polyether en latex. Frans Segers, oprichter en eigenaar Lavital, is ervan overtuigd dat slapen op plastic niet alleen ongezond is, maar vooral het meest tegennatuurlijke is waar je je lichaam aan kan blootstellen. De productie ervan put de aarde uit, beschadigt haar en het eindproduct verstoort ons natuurlijke systeem; vocht, schimmels en bacteriën die op hun beurt een nadelige invloed op onze gezondheid hebben. Een natuurzuiver matras is daarentegen volledig afbreekbaar. Lavital levert dan ook een waardevolle bijdrage aan de circulaire samenleving. ‘Wij gebruiken de basale kennis van duizenden jaren terug. We staan voor eenvoud, eerlijk en duurzaam’, aldus Segers.

Matras op maat

Lavital is gespecialiseerd in op maat gemaakte natuurzuivere matrassen en boxsprings - ambachtelijk gemaakt in Nederland, in het eigen werkatelier dat gevestigd is in Zwaag (Noord-Holland). Geen mens is uniek en daarom maakt Lavital in zijn eigen werkatelier elk matras dat speciaal is afgestemd op de persoon. Gewicht, postuur, lichaamshouding en (slaap) voorkeuren worden hierin meegenomen om het matras de juiste hardheid en ondersteuning te kunnen geven die het lichaam nodig heeft. Om de natuurzuiverheid van het matras en een gifvrije slaapomgeving te kunnen waarborgen wordt vanzelfsprekend geen gebruik gemaakt van schadelijke stoffen en chemische processen.

Passie en ambachtelijk vakmanschap komen samen waardoor bij de productie van een Lavital matras natuurlijke materialen worden verwerkt zoals paardenhaar, hennep, wol, vlas, katoen, en zeegras. Natuurlijke materialen zijn bijzonder sterk en praktisch onverslijtbaar, dragen bij aan een perfect bedklimaat en zorgen voor optimale ventilatie zodat vaak gehoorde klachten als nachtzweten of allergieën verleden tijd worden. Meer energie, zowel fysiek als mentaal, is het positieve gevolg.