Domino’s Meppel zet in op duurzaamheid

Meppel - Domino’s Pizza maakt een flinke ontwikkeling door. Niet alleen ziet het filiaal in Meppel het klantenbestand groeien, ook wordt er ingezet op duurzaamheid en verantwoorde ingrediënten.

‘We zetten goede stappen op het gebied van duurzaamheid’, zegt eigenaar Omid Bahadori, die het filiaal in Meppel ruim een jaar geleden overnam. ‘We zijn van 8 scooters naar 4 gegaan. In plaats daarvan hebben wij 6 elektrische fietsen aangeschaft. Binnen anderhalf jaar willen we volledig over zijn op e-bikes en e-scooters. Daarnaast zetten we ook in op verantwoord eten. We kopen de ingrediënten als champignons, paprika’s en tomaatjes bij Nederlandse boeren. Geen massaproductie, gewoon goed eten.’ Bij Domino’s Pizza zijn de pizzabodems plantaardig en onze ingediënten vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen. ‘Ook zitten er geen conserveermiddelen in de bodems. Tegenwoordig hebben we naast glutenvrije pizza’s, ook pizza’s voor veganisten.’

‘We zien een sterke groei van klanten en personeel’, vertelt eigenaar Omid. ‘Dat komt door het personeel, zij bakken de lekkerste pizza’s. Ik ben echt trots op het filiaal in Meppel.’ Personeel wordt intern geschoold. Tevens zijn er trainingen beschikbaar op het hoofdkantoor. Zo is er altijd de mogelijkheid om door te groeien. Een pizzabezorger of -bakker kan doorgroeien naar shiftrunner (iemand die zelfstandig een dag het filiaal draaiend houdt) en vanuit die positie kunnen zij doorgroeien naar storemanager (bedrijfsleider).

‘We zijn de snelste pizzabezorger in Meppel’, zegt Omid. ‘Die snelheid zit hem in de bereiding, niet zozeer in de bezorging. De veiligheid van onze medewerkers staat namelijk voorop. De pizza’s worden vers bereid en daarna in de oven gebakken. Zodra de pizza in de doos belandt, gaat de bezorger op pad. De afspraak is dat zij goed opletten in het verkeer. Snelheid is te behalen in de zaak, niet op straat.’ Domino’s Meppel is altijd op zoek naar nieuwe krachten. Kijk daarvoor op dominosjobs.nl.

Er zijn momenteel drie nieuwe actiepizza’s waar klanten van kunnen profiteren. Daarnaast heeft Domino’s altijd vijf pizza’s die vijf euro per stuk kosten bij afhalen. ‘De actiepizza’s wisselen elke drie maanden. Die zijn te bekijken op onze website www.dominos.nl of in de Domino’s app, hier kan ook gemakkelijk besteld worden.’