Bam-Huis officieel geopend

Nieuwleusen - Met een doorknippen van een groot lint voor de ingang van het nieuwe Bam-Huis hebben Andries Heidema commissaris van de Koning van Overijssel en Erik Staps directeur Bam Infra vrijdagmiddag het nieuwe gebouw officieel geopend.

Het Bam-Huis is een kopie van het vroegere voerfabriek van de Coöperatieve Landbouw Vereniging Nieuwleusen en omstreken. Het gebouw met de kenmerkende toren is nu een modern kantoorpand. Het gebouw is van Klein holding vastgoed. Een oud gebouw in een nieuw jasje aldus Erik Staps. Met de verbouw van de voerfabriek heeft Bam meer kantoorruimte in Nieuwleusen gekregen Het idee om de voerfabriek om te bouwen tot kantoorruimte komt volgens Staps van Koop Buitenhuis een van de medewerkers.

Er is meer werkgelegenheid in Nieuwleusen gekomen door deze uitbreiding en het trekt, volgens Staps ook meer jonge mensen aan die belangstelling voor Bam hebben. Verder is hij lovend over de inzet van de medewerkers uit deze regio. ‘Kijk maar eens hoeveel Bam busjes ’s morgens richting het westen vertrekken; hier is veel vakmanschap.’

Voor de opening was een ongekende grote publieke belangstelling. Doordat het pand van energielabel G naar A ging kwam een groot deel van de bouwsom in aanmerking voor subsidie; daarnaast verkreeg het gebouw een groenverklaring en werd er subsidie gekregen voor 200 zonnepanelen.

Herbert Dijkstra sport verslaggever bij de NPO deed het welkomstwoord en vertelde het aanwezige publiek over zijn debuut als verslaggever bij de Oldambt-rit, een schaatstocht, waarbij hij achter op de motor zittend vergat te bukken voor een brug. Hij had vervolgens een kort geanimeerd gesprek met Andries Heidema en Erik Staps.

In het Bamhuis zijn verschillende disciplines van de Bam samengebracht. Staps: ‘Hier worden de ideeën en de opdrachten uitgewerkt.’ Staps benadrukte dat het bedrijf ondanks de grote omvang en veel werkzaamheden veel regionale werken uitvoert, ‘dat is onze basis’. Ook benadrukte hij dat het bedrijf innovatief is en wil zijn. Hiervoor is soms ruimte van opdrachtgevers voor nodig. Hij noemde in dit verband een proef om op een duurzame manier asfalt op een weg aan te brengen.

Andries Heidema onderstreepte de goede relatie met de Bam en de innovatieve kracht. De Bam laat zien vaak de beste te zijn. De provincie is voor duurzame mobiliteit. Veel projecten worden door de Bam uitgevoerd zoals de nieuwe Vechtdalroute. Bam vierde dit weekeinde haar 150e verjaardag.