Dichteressen presenteren erotische bundel

Nieuweroord / Amsterdam - Tien jaar geleden presenteerden de dichteressen Delia Bremer en Ria Westerhuis de bundel Minnezinne, erotiek op z’n Drents. Vele regionale en landelijke podia hebben de dames afgeschuimd met hun Drentse erotische gedichten.

Ook landelijke tv-programma’s zoals Spuiten&Slikken en DWDD gaven air time aan de Drentse erotiek. Een eerste, tweede en derde druk en meer dan 1400 verkochte bundels glibberden door hun vingers. Tijdens festivals zoals Ruig-oord, Vurige Tongen, Zunnewende, Zomerzinnen en Parade Utrecht werden kleine cabareteske optredens gegeven. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de bundel Minnezinne zal dichterscafé Eijlders in Amsterdam hun podium zijn. De twee Drentse dichteressen vieren dit jubileum met de presentatie van een nieuwe bundel op 19 mei: Minnezinne in Moerstaal.

Erotische gedichten van meer dan 40 dichters in hun eigen moerstaal, dialect of stadstaal. Gedichten uit alle Nederlandse provincies, maar ook uit Duitsland en België. De samenstelling lag in handen van Bremer en Westerhuis; de lay-out werd vormgegeven door uitgeverij Ter Verpoozing. Paul Lokkerbol praat in onvervalst Amsterdams de boel bij elkaar zondag 19 mei. De bundel wordt die dag om 15.00 uur gepresenteerd in Eijlders aan de Korte Leidsedwarsstraat 47 in Amsterdam.