Intertoys verdwijnt toch uit Meppel (en wordt een Top1Toys)

Meppel - De Intertoys verdwijnt toch uit Meppel. Het wordt een Top1Toys. ‘We zijn vanaf nu Top 1 Toys’, licht franchisenemer Bob Lindenburg toe. ‘We gaan het assortiment langzaam vervangen. Het is een kwestie van tijd.’

In februari ging de Intertoys failliet. Een maand later werd bekend dat een Portugese investeerder een groot deel van de winkels van Intertoys ging overnemen.

‘Iedereen kent het verhaal van Intertoys. Ik kies nu voor de rust en de zekerheid. Ook voor het team, maar ook voor de consument’, vertelt de Meppeler franchisenemer over de overstap naar Top1Toys. ‘We kiezen voor een gedegen organisatie en we hopen nog jaren plezier hiervan te beleven. Het heeft een ander assortiment. Dat is ook wel eens prettig.’

Voor de klanten verandert er weinig. Vooralsnog is het niet te zien dat het filiaal een Top1Toys is. ‘We zijn nu nog zwevende, maar de bebording en stickers zijn besteld.’ De winkel blijft gewoon open, ook tijdens de ‘verbouwing’. Hiermee keert de naam Top1Toys weer terug in Meppel.

De speelgoedwinkel zat tot 2012 in Meppel. Het was gevestigd aan de Kruisstraat, in het oudste pand van Meppel. Door een grote brand ging het pand grotendeels verloren. Top1Toys keerde niet terug.