Sla-Je-Slag wint eerste prijs in België

Dieverbrug - De slagwerkgroep Sla-je-Slag uit Dieverbrug heeft de eerste prijs in de wacht gesleept tijdens de 67e editie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd. Het festival vond plaats in het Belgische Neerpelt.

Slagwerkers, begeleiders en dirigent vertrokken vrijdag 3 mei naar Neerpelt. Sla-Je-Slag was de enige Drentse deelnemer aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ).

Tijdens het verblijf kon de groep genieten van een spectaculair openingsevenement, een parade, een officiële proclamatie/prijsuitreiking, concertbezoeken aan andere internationale deelnemers, veel gezelligheid en natuurlijk het juryoptreden.

De groep bracht tijdens het juryoptreden een bijna half uur durend programma ten gehore. Dit programma moest aan diverse eisen voldoen met betrekking tot zaken als bezetting, moeilijkheidsgraad, compositieperiode en tijdsduur.

‘Het EMJ is een fantastisch evenement dat zeer goed georganiseerd is. Alles is gericht op het samenbrengen van verschillende mensen en culturen met muziek als de verbindende factor. Een eerste prijs van een internationale jury ontvangen voelt echt als een kroon op een lange tijd hard werken met een groep jonge mensen’, aldus dirigent Michiel Gerringa.

Bij thuiskomst wachtte een verrassing: de burgemeester kwam de club feliciteren en sprak de groep motiverend toe.

Sla-Je-Slag dankt Fitnesscentrum Corpus en Stolk autoservice Dieverbug, COOP en Heluto Installatietechniek Diever en Albert Heijn Dwingeloo voor hun sponsering waardoor de reis naar België mede mogelijk gemaakt is.