De Marke van Ruinen krijgt subsidie voor bosspeeltuin

Ruinen - Vakantiepark ‘De Marke van Ruinen’ krijgt van de provincie Drenthe subsidie voor een natuurlijke bosspeeltuin en een speelvijver. Voor de aanleg van de bosspeeltuin is in het Gijsselterbos een extra bosperceel aangeschaft van 6.000 vierkante meter.

Tussen de bomen komen duurzame houten speeltoestellen. In de speelvijver aan de rand van het park krijgen speelattributen zoals een balken- en klossenbrug, waterspeelplaats en waterpomp een plek.

De subsidie is afkomstig vanuit de subsidieregeling Vrijetijdseconomie Drenthe. Naast de Marke van Ruinen krijgen ook ‘Landgoed De Berenkuil’ in Grolloo en ‘Het Timmerholt’ in Westerbork subsidie voor nieuwe kinderattracties. ‘De attracties zijn een aanwinst voor de vrijetijdssector in Drenthe, omdat ze openbaar toegankelijk zijn’, vertelt Gedeputeerde Henk Brink. ‘Dat betekent dat niet alleen gasten van de parken, maar ook kinderen uit de omgeving en bezoekers aan het gebied zich er kunnen vermaken. Bovendien dagen ze kinderen uit om buiten en in de natuur te spelen.’