Studenten uit Most arriveren voor stage in Meppel

Meppel - In het kader van de Stedenband Meppel-Most zijn deze week vier studenten uit het Tsjechische Most in Meppel gearriveerd. Zij gaan hier een stage van een maand lopen bij de gemeente en bij ouderenzorgcentrum De Berghorst in Staphorst.

Een dag in de week volgen ze lessen bij mbo Drenthe College en zorgen docenten voor de verdere stagebegeleiding. Onlangs is een groep docenten van het Drenthe College naast Most geweest voor een studiebezoek.

Stichting Stedenband Meppel- Most viert dit jaar haar twintigjarig bestaan. Het stelt zich ten doel het stimuleren van samenwerking en uitwisseling op de gebieden van cultuur, onderwijs, economie en democratie tussen beide landen.

De afgelopen jaren gingen raadsleden, leden van het college en ambtenaren wederzijds op bezoek in Most en Meppel. Maar ook diverse koren en orkesten gaven waren aanwezig bij diverse lokale muziekfestivals en concerten en vind er regelmatig uitwisseling plaats van kunsttentoonstellingen. Scouting Meppel sloeg vorige zomer hun kampement op in de bossen rondom Most. Tevens volgt deze zomer een tegenbezoek uit Most.

Binnenkort vertrekt de Meppeler brandweer naar Tsjechië. Vorig jaar september waren de Tsjechische brandweerlieden in Meppel.


Gerelateerd nieuws