Fotografie in de KUNST in de fotografie

Nieuwleusen - Onder het thema ‘Fotografie in de KUNST in de fotografie’ wordt van 25 mei tot en met 26 juni in het kulturhus De Spil een fototentoonstelling gehouden.

De organisatie van de expositie heeft verschillende individuele fotografen en fotoclubs uitgenodigd om mee te doen. Als gastexposant is er eindexamenwerk te zien van de leden van de Fotovakschool Apeldoorn.

De exposanten in deze bijzonder gevarieerde tentoonstelling zijn Fotoclub Kamerata uit Dalfsen, leden van de Fotoclub Dalfsen en de fotografen Rina Huzen uit Nieuwleusen, Anita van der Veen uit Rouveen en Hanneke Boonstra uit Nieuwleusen met als Gastexposanten de Leden van de Fotovakschool Apeldoorn.

De Fotoclub Kamerata is een platform voor amateurfotografen in de regio Zwolle-Dalfsen. Kamerata organiseert exposities over fotografie met gelieerde activiteiten zonder winstoogmerk. Kamerata is een particulier initiatief van Klaas Poppens, Peter Hansson en Paul Scholten en is in juni 2012 opgericht. Daarnaast houdt Kamerata activiteiten zoals thema avonden fotografie trips en lezingen voor amateurfotografen die hun fotografische kennis en kunde op een hoger peil brengen. De exposanten van Kamerata zijn: Anneke van de Berg, Bernard Ensink, Marjan Hoving en Klaas Poppens.

De Leden van de Fotoclub Dalfsen exposeren met het thema “onderweg”

Gastexposanten

Voor de examengroep van de fotovakschool uit Apeldoorn is de expositie, samen met hun portfolio, onderdeel van het eindexamen van de tweejarige Vakopleiding Fotografie. De expositie toont een unieke selectie beelden van deze talentvolle studenten, ieder met hun eigen persoonlijke stijl. De afstudeerprojecten vertegenwoordigen fotografiedomeinen zoals portretten, natuur, sport, food, reportagefotografie en stillevens.

Rina Huzen- Hilberink uit Nieuwleusen fotografeert al meer dan 35 jaar met veel een passie. Ons leven vastleggen op kleine plaatjes! Het houdt de herinneringen levendig. Tegenwoordig fotografeert zij veel meer dan haar gezin alleen. Zoals de natuur in en straatfotografie. Stilstaan bij alledaagse dingen en dan ontdekken hoe bijzonder alledaags kunnen zijn.

Anita van der Veen fotografeert met gevoel. Zij kijkt op een bijzondere manier naar dingen. Details, hoe het licht valt op een uitgebloeide bloem of een bijzonder silhouet van een fietser. Anita ziet iets bijzonders in alledaagse dingen en situaties.

Hanneke Boonstra houdt zich bezig met bloemenfotografie. In 2016 is zij begonnen als hobby-fotografe, maar werkt nu aan de verdere ontplooiing van haar techniek en stijl. Ook maakt zij van haar foto’s allerlei producten, waarvan kaarten de meest gebruikte zijn. Wenskaarten om te versturen en anderen mee op te fleuren.

De tentoonstellingen in de Spil komen tot stand in samenwerking met het Kulturhus de Spil en Max Timmerman, beeldend kunstenaar uit Nieuwleusen. Timmerman is sinds 2018 als adviseur kunst en tentoonstellingsbeleid verbonden aan het Kulturhus.