Studenten Windesheim voeren campagne tegen socialbesitas

Meppel - Eerstejaars communicatiestudenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle voeren bij Stad & Esch Lyceum campagne tegen socialbesitas. Ze geven van het voortgezet onderwijs geven over de gevaren van een social media-verslaving.

De communicatiestudenten hebben een campagne opgezet om social media verslaving – ook wel socialbesitas genoemd – onder aandacht te brengen bij de jongeren. Dit doen zij in samenwerking met Tactus Verslavingszorg.

Onder de naam ‘ONLIFE’ voeren ze een crossmediale campagne op Stad & Esch. ONLIFE wil niet alleen bewustwording van social media verslaving creëren onder jongeren, maar ook onder hun ouders. In veel gevallen kunnen ouders al een groot verschil maken in de reductie van smartphonegebruik onder jongeren. Het project richt zich echter niet alleen op de negatieve aspecten, maar ook hoe smartphones en social media een positieve invloed kunnen hebben op het leven.

Gemiddeld spenderen jongeren drie tot vijf uur per dag aan social mediakanalen, zoals Snapchat en Instagram. Uit onderzoek blijkt zelfs dat bij 40% hun nachtrust lijdt onder het smartphonegebruik.