De Scheepsjagers openen seizoen voor Openluchttheater Avereest

Balkbrug - De opening van het theaterseizoen staat weer voor de deur. Het bestuur van het Openluchttheater is er zo goed als klaar voor. ‘Momenteel zijn we nog druk bezig met de verbouwing van onze keuken’, zegt voorzitter Janneke ten Kate. ‘Door een grotere keuken en verbeterde elektrische voorzieningen kunnen we ons publiek nog beter voorzien van een koud drankje en een warme hap.’

De werkzaamheden moeten voor 26 mei afgerond zijn want dan staat de muzikale middag met De Scheepsjagers op het programma. Om 14.00 uur geeft het mannenkoor de aftrap voor het buitentheaterseizoen. Het koor treedt op in verzorgingstehuizen en op diverse evenementen. De Scheepsjagers openen het seizoen samen met het orkest Toet en Bloâslust uit Slagharen. ‘We hebben een belangrijke plaats voor dit orkest ingeruimd’, laten de Scheepsjagers weten, ‘maar zullen onszelf ook goed laten horen. Ons koor bestaat uit twintig man en we brengen zowel nieuwe als oude liedjes ten gehore.’ Zoals vaker in de afgelopen jaren wordt de seizoensopening weer een prachtige muzikale middag met zang en muziek. De kaarten kunnen gereserveerd worden via scheepsjagers@hotmail.com. Bij onverhoopt slecht weer wordt uitgeweken naar MFC ’t Trefpunt te Balkbrug.

Het jaarprogramma van het Openluchttheater Avereest, gevestigd aan de Hoogeveenseweg, biedt dit jaar veel variatie. Na de muzikale middag is er vrijdag 21 juni een cabaretoptreden van Twee Recht Twee Averecht, de vier vrouw sterke cabaretgroep die een avondvullend programma biedt waarin het leven van alle dag onder de loep genomen wordt. De blikvanger van dit jaar wordt het optreden van The Fortunate Sons, a tribute to CCR op vrijdag 5 juli. ‘We hebben vorig jaar veel positieve reacties gekregen op het optreden van the Abba-tribute en wilden ook dit jaar weer een grotere band in het theater. Zeker nu het vijftig jaar na Woodstock is’, zeggen de bestuursleden van het theater.

In de zomermaanden juli en augustus staan er vier optredens van toneelvereniging DITO Balkbrug gepland. Dit jaar wordt het stuk ‘Pension Geesjeshoof’, geschreven door Herman van der A, gespeeld. Het seizoen, dat ook nog de musical van ods Prinses Margriet bevat, wordt op vrijdag 13 september afgesloten met een optreden van Bar & Booz.

Door Hans Berkenbos