Geen naam,wel veerkracht

IJhorst -Is IJhorst het Volendam van de regio? Nameless vindt van wel. Van de 35 leden van het popkoor komen er 17 uit het Reestdorp. Op 25 mei geeft het koor een optreden op camping De Vossenburcht. De groep heeft een lastige tijd achter de rug.

Volendam heeft de Band Zonder Naam (BZN), maar IJhorst heeft het Koor Zonder Naam, Nameless, opgericht in 2000. De 35 leden van popkoor Nameless IJhorst-de Wijk stippelden voor het concert een muzikale reis uit die hen door meerdere landen en langs vele steden leidt. In hun liederen bezoeken zij onder andere Zwitserland (Smoke on the Water), Amerika (California Dreamin), Boedapest en zelfs de planeten Venus en Jupiter worden bezongen.

Vanzelfsprekend laten de zangers en zangeressen ook horen hoe fijn je eigen thuis (Our House) kan zijn, waar het altijd goed toeven is. Dit is maar een kleine greep uit het repertoire dat 25 mei te beluisteren is tijdens een concert op De Vossenburcht. Het bijzondere aan Nameless is ook dat het koor een eigen band heeft, met een drummer, een gitarist en basgitarist en een toetsenist.

Moeilijk

Nameless heeft een moeilijke tijd achter de rug. Vorig voorjaar nam het bestuur afscheid van de toenmalige dirigent. Dit heeft grote impact gehad op het hele koor. Er zijn samen met de dirigent leden vertrokken die in eerste instantie onmisbaar leken.

Vervolgens moest het koor op zoek naar een nieuwe oefenlocatie, omdat de beheerder van de locatie waar het koor vanaf de oprichting oefende aangaf dat de aanwezigheid van het koor op de wekelijkse oefenavond als een belasting werd ervaren. ‘Nu wij een jaar verder zijn, blijkt dat het koor sterker uit deze periode is gekomen dan vooraf gedacht’, zegt Dirk van Dijken van Nameless.

Nieuwe dirigent

Nameless trok een jonge dirigente aan: Claudia Conijn. Zij is begin 20. Het koor startte met het werven van nieuwe leden en het bestuur ging op zoek naar een nieuwe repetitielocatie. Die werd gevonden op camping De Vossenburcht. In een zaal op het campingterrein komen de leden elke woensdagavond samen. Belangstellenden zijn welkom om daar te komen kijken. Nieuwe leden zijn altijd welkom. ‘Het is reuze gezellig om samen te zingen en het is natuurlijk heel bijzonder dat de helft van de leden uit IJhorst komt.’

Na meerdere succesvolle optredens, zoals vorige maand Korenslag in Drenthe, is dit voor de dirigente Claudia Conijn het eerste avondvullende concert van Nameless dat zij leidt. Gastoptredens worden verzorgd door Renate Benschop en Koen Meenhorst. Iedereen die met het koor mee wil reizen ‘on the road’ en de gehele reis persoonlijk wil beleven is van harte welkom op camping De Vossenburch, accommodatie de Burcht. Aanvang 17.00 uur. De entree is gratis.