FC Meppel ondanks late gelijkmaker nog niet veilig

Meppel- FC Meppel dacht even zich in veilige haven gespeeld te hebben met de 3-3 diep in blessuretijd tegen The Knickerbockers. Bij DZOH-Klazienaveen was het echter vlak daarvoor ook 3-3 geworden waardoor de afstand met Klazienaveen 3 punten blijft. De groen-witten gaan volgende week op bezoek bij Klazienaveen en mogen niet verliezen om zeker te zijn van lijfsbehoud.

FC Meppel begon zwak aan het duel en kwam al in de 6e minuut op achterstand. Mark Oostra nam de bal met de hand mee, maar mocht door omdat de scheidsrechter dit niet waarnam en kon simpel scoren. (0-1) Even had de thuisploeg nodig om zich daarvan te herstellen, maar het pakte geleidelijk aan het initiatief en creëerde kansen. In een tijdsbestek van 5 minuten wist het de wedstrijd te kantelen met treffers van Bas Kaldenberg en Jos Fidom waardoor het een 2-1 voorsprong nam. 

Na rust was het lange tijd gezapig en wisten beide ploegen niet te overtuigen. The Knickerbockers ontworstelden zich als eerste aan de malaise en kwamen door een benutte penalty van Mark Oostra een kwartier voor tijd op 2-2. Met in het achterhoofd de tussenstand van 3-2 voor DZOH leek FC Meppel aan een punt voldoende te hebben. In de 89e minuut werd dit scenario door Remco de Haas aan diggelen geschoten want hij krulde een vrije bal in de kruising en zette TKB op 2-3. Met de moed der wanhoop zocht FC Meppel de aanval en scoorde op de valreep via Perryn de Kam 3-3. Het gejuich voor deze treffer was van korte duur toen de uitslag van DZOH-Klazienaveen bekend werd gemaakt.