Staphorst houdt nog minieme hoop op titel na late zege

Wezep- Staphorst heeft door een late 1-2 zege bij WHC nog steeds kans op het behalen van de titel in de Hoofdklasse B. Beide concurrenten, Sparta Nijkerk en Excelsior'31, wonnen echter ook waardoor Staphorst derde blijft en afhankelijk is op de laatste speeldag. Staphorst ontvangt CSV Apeldoorn, terwijl koploper Sparta Nijkerk op bezoek gaat bij ACV. Excelsior'31 speelt thuis tegen Flevo Boys.

Staphorst en WHC, dat verwikkeld is in een felle strijd om degradatie, maakten er een matige eerste helft van wwaarin beide ploegen weinig uitgespeelde kansen kregen. Voor Staphorst was Martijn Brakke met een kopbal dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet ging net naast. De rust leek met 0-0 bereikte te worden totdat Brakke alert was in de 45e minuut na een kopbal van Mulder. Hij schoot de rebound snoeihard binnen en maakte zo de 0-1.

Na rust moest WHC komen en deed dit ook. Dat leverde al snel de gelijkmaker op in de 54e minuut via Nathan Duim, 1-1. Staphorst had niets aan een remise en ging vervolgens vol voor de winst in het open vervolg van het duel. Beide ploegen kregen ruimte, maar deden daar te weinig mee. De bezoekers wisselden aanvallend en namen in de slotfase risico. Dit sorteerde effect want in de 84e minuut was het Thijs Gerlofs die de 1-2 aantekende en zo Staphorst de zege bezorgde.