MSC-Amslod wint, maar is nog niet veilig

Meppel - Ondanks een gedegen 2-0 thuiszege op AWC is MSC-Amslod nog steeds niet zeker van klassenbehoud. Concurrent De Bataven won ook, waardoor de beslissing in de hoofdklasse A pas op de laatste speeldag valt.

Het was zondagmiddag geen hoogstaand voetbal van de Meppeler ploeg, maar ook AWC liet niet veel zien. De uitkomst was een redelijk gezapig potje, waarin de scoringskansen schaars waren. Keeper Marc Holterman, verkozen boven Raimon Benjamins (omdat die deze week niet getraind had), moest één keer de handen warmen aan een gevaarlijke vrije bal. Een rebound van Stef Beute werd van de doellijn gehaald. Ook Justin Benjamins kon het doel van AWC niet vinden.

Duel op slot

Na rust bleef het niveau gelijkwaardig. MSC probeerde het wel, maar kreeg aanvankelijk nog steeds amper kansen. Beute knikte echter wel de belangrijke 1-0 binnen, uit een hoekschop van Benjamins. Invaller Noah Schuurman miste een eerste kans, maar daarna verzilverde hij wel de assist van Jim Veltmaat: 2-0. Hiermee ging het duel op slot.

Doordat De Bataven nog steeds op twee punten achterstand staat, is de laatste wedstrijd (uit bij Silvolde) volgend weekend bepalend voor het wel of niet spelen van nacompetitie voor klassenbehoud.