‘Peugeot 508 is van topniveau’

Meppel - ‘De Peugeot 508 is een prachtige, luxe en comfortabele berline met een knipoog naar het verleden’, zegt bedrijfsleider Peter Mencke van Peugeot-dealer Autopalace Meppel.

Want de leeuw in het midden van de grille en het 508-logo op de motorkap zijn een eerbetoon aan de 504 en 504 Coupé van weleer. De vernieuwde 508 is iets kleiner en lager, maar wel breder dan zijn voorganger geworden. ‘Dat zorgt voor een nog betere wegligging én uitstraling.’ In het onderstel vallen de adequate schokdemping én het goede veercomfort op. Dat leidt tot een koersvaste auto die zich gewillig met snelheid door bochten laat sturen, maar zich tegelijkertijd zeer comfortabel gedraagt.

Vijfdeurs coupé

Sedans (auto’s met kofferbak) hebben tegenwoordig een klein aandeel in de totale verkoop. ‘Men kiest voor een SUV met hoge zit of voor het ruimtegemak van een stationwagon.’ Met de nieuwe Peugeot 508 stapt de Franse fabrikant af van de klassieke 4-deurs sedan. Peter Mencke: ‘De nieuwe 508 is namelijk een echte vijfdeurs coupé. Compleet met sterk aflopende daklijn en portieren zonder raamstijlen.’ In het najaar verschijnen de 508 SW (stationwagon) en de plug in hybride 508.

Verrassen

Het design is ontegenzeggelijk gewaagd, het interieur vooruitstrevend en de technologie die aan boord is van topniveau. Peugeot wil er een statement mee maken in het zogenaamde D-segment. Dit segment is de afgelopen tien jaar sterk kleiner geworden in Europa en de enige merken die er wisten te scoren waren de premium merken. Peugeot ziet kansen liggen door te verrassen. En dat doet de fabrikant met de vernieuwde 508.

i-Cockpit

Het interieur in de 508 voorzien van de allernieuwste generatie van de Peugeot i-Cockpit. Een compact stuurwiel, een 10 inch touchscreen en een digitaal head-up instrumentenpaneel zijn daar onderdeel van. Als aanvulling op de i-Cockpit is er nu ook i-Cockpit Amplify waarbij je de keuze hebt uit twee 'ambiances': Boost en Relax. Daarbij worden diverse zintuigen geprikkeld. Peter Mencke: ‘Het zicht wordt beïnvloed door aanpassing van de kleur en intensiteit van de sfeerverlichting op de displays, het gehoor met instellingen voor de muziek via de multipoint-massage functie in de stoelen.’

De nieuwe Peugeot 508 is voorzien van de modernste veiligheids- en rijhulpsystemen, zoals een noodremsysteem dat zowel overdag als in het donker fietsers en voetgangers herkent.

Zes motoren

Motorisch is er de keuze uit een zestal varianten. Voor de benzinemotoren kun je kiezen uit een 1.6 PureTech met respectievelijk 180 of 225 pk. Bij de diesels zijn er een 1.5 en een 2.0 BlueHDi met vermogens van 130, 160 en 180 pk. Met uitzondering van de 130 pk sterke diesel zijn alle motoren gekoppeld aan een 8-traps automaat. Zoals gezegd staat een plug-In hybride voor het najaar van 2019 op de planning.

De prijzen beginnen onder de € 40.000,-. ‘Ook de diesel is voor onder de 40 mille verkrijgbaar. En door toepassing van netto pricing van de business uitvoeringen, geniet de zakelijke rijder van een lagere bijtelling.’