Rogat viert omlegging Hoogeveense vaart

Meppel - Rogat, of beter: het nieuwe Rogat, bestaat dertig jaar. Het is dertig jaar geleden dat de Hoogeveense vaart door Rogat is verlegd. En dat wordt op zaterdag 1 juni gevierd met alle inwoners en met de buurtschappen Broekhuizen en Schiphorst.

Zaterdagmiddag start ‘Heel Rogat bakt’. De deelnemers bakken de taarten thuis en deze kunnen vanaf 13.00 uur worden ingebracht om gejureerd te worden. De deskundige jury, bestaande uit Frits en Willy Wille (ex-bakkerij Wille uit Meppel) zal vanaf 14.00 uur de taarten beoordelen. Zij worden hierin bijgestaan door de gedreven presentator Martin Wolf.

Na jurering vindt de prijsuitreiking plaats en zullen de taarten geveild worden, waarna deze geproefd kunnen worden onder het genot van een lekker bakje koffie of thee. Opgave voor Heel Rogat bakt kan nog steeds via buurtverenigingrogat@gmail.com

De overige activiteiten gedurende deze middag zijn: Ringsteken met paard en wagen, Aquabubble waterbal lopen op het water in het haventje, Sup-boards, peddle surfing op het water in het haventje en een springkussen voor de kinderen.

Ook zijn er optredens van Popkoor Nameless en muziek van Octopus en DJ The Pirate. Verder zijn er foodtrucks en ijscokar op het terrein.

’s Avonds vanaf 20.00 uur wordt het feest voorgezet met DJ The Pirate en DJ Vinyl en zanger Zwarte Jannes. Entree ‘s avonds is 5 euro per persoon. Ook mensen van buiten Rogat zijn van harte welkom.