Echtpaar Saarloos-Pellicaan is 60 jaar getrouwd

Vledder - Feest maandag aan de Meulhoek in Vledder. Het echtpaar Rinus en Nel Saarloos-Pellicaan vierde hun 60e huwelijksdag. Burgemeester Rikus Jager kwam het echtpaar feliciteren.

Al meer dan zeventig jaar kennen Rinus Saarloos en Nel Pellicaan elkaar nu. Al in de vijfde klas van de lagere school werden de klasgenoten verliefd op elkaar. Sinds die tijd zijn ze onafscheidelijk aan elkaar verbonden. Het echtpaar woonde lang in Hoofddorp onder de rook van Schiphol. Daar werkte Rinus bij de KLM. Door de uitbreiding van het vliegveld moest er verhuisd worden naar Rijssenhout bij Almere.

Vijfentwintig jaar geleden vertrok het stel naar Drenthe. Op zoek naar rust en ruimte. ‘En een omgeving waar wij heerlijk konden fietsen’, zo vertelt Nel. ‘Nou en dat hebben we gedaan. We mogen allebei heel erg graag fietsen. Nog steeds. Nou en dat kan hier natuurlijk wel.’ In Vledder was het stel actief bij de koersbal- en sjoelclub. ‘Helaas bestaan allebei niet meer. Te weinig leden en de kosten liepen ook op. Heel erg jammer., maar het is niet anders.’

Het bruidspaar vierde maandag met zoon Johan, dochter Aria, aanhang en kleinkinderen het huwelijksfeest. ‘Heerlijk in kleine kring. Het was prachtig.’

Het echtpaar hoopt nog vele jaren in goede gezondheid te genieten aan de Meulhoek in Vledder. We wonen hier prachtig en genieten elke dag. Met al die diertjes om ons heen is het hier geweldig wonen.