Prinsenplein en Groenmarkt zijn dit weekend het decor van de GP van Meppel

Meppel In het centrum van Meppel vindt zondag 26 mei de tweede editie plaats van de Grand Prix van Meppel. De opbrengst van het evenement wordt besteed aan een grafische update van winkelcentrum Swaenenborgh.

De kartwedstrijd wordt georganiseerd door Junior Kamer Meppel-Reestmond en vindt plaats op een uniek parkoers op het Prinsenplein en de Groenmarkt in het centrum van Meppel. Bedrijven gaan daar tussen 12.00 en 17.00 uur de strijd met elkaar aan in teams van vier personen. Het rennerskwartier is gevestigd in Herberg ‘t Plein.

‘Na het vertrek van de bioscoop, is de leegstand toegenomen in winkelcentrum Swaenenborgh’, aldus JCI over de keuze om de opbrengst te besteden aan het winkelcentrum. ‘Omdat de gemeente geen eigenaar is, kan zij daar niet veel aan doen. Er wordt geracet voor een grafische update van de Swaenenborgh, waar op creatieve wijze invulling aan zal worden gegeven.’

Blankenstein

Twee jaar geleden werd op industrieterrein Blankenstein de eerste GP van Meppel gereden. Toen werd er geld ingezameld voor een beleef TV voor de buurtkamers van Zorggroep Noorderboog. Er werd toen ruim tienduizend euro opgehaald.

JCI bestaat uit een groep enthousiaste mensen uit Meppel en omgeving en maakt deel uit van JCI (Junior Chamber International). JCI is een netwerkorganisatie voor persoonlijke ontwikkeling van ondernemende mensen van 25 tot 40 jaar. In Nederland heeft JCI ruim 2.000 actieve leden in meer dan 100 gemeenten. Kijk voor meer informatie ook op www.gpmeppel.nl.