Zwartewaterlandloop voegt nieuwe afstand toe

Zwartsluis - De Zwartewaterlandloop voegt bij de komende editie van 28 juni ook een loop van zes kilometer toe aan het programma.

'Veel mensen lopen graag met z’n tweeën en vinden twaalf kilometer te ver. Dan konden ze bij ons alleen meedoen aan de estafette, maar dan loop je weer niet samen', licht bestuurslid Johan Slurink de reden voor de vernieuwing toe.

De organisatie verwacht met de toevoeging weer veel nieuwe lopers te mogen begroeten, al zorgt de logistieke operatie voor een nieuwe uitdaging. De zes kilometer begint namelijk bij De Veldschuur, vlakbij Hasselt. 'Connexxion Tours sponsort een bus waarmee we de deelnemers aan deze afstand naar het startpunt brengen', legt Slurink uit. Hij roept lopers op om zich vroeg aan te melden vanwege de beperkte ruimte in de touringcar.

Met de zes kilometer voegt de organisatie voor het tweede jaar op rij een nieuw onderdeel toe aan de loop tussen Zwartsluis en Hasselt. Vorig jaar was de primeur van de Agnietenrun. Scholieren lopen daarbij drie kilometer door Zwartsluis. 'Dit jaar doet de sportklas van het Agnieten College mee. Wij verwachten dat die ook nog extra lopers meenemen', zegt Slurink. Ook de populaire Kidsrun van 1 of 3 kilometer staat dit jaar weer op het programma.

Familiespektakel

Voor ervaren lopers blijft de 12,2 kilometer de ultieme Zwartewaterlandloop. En die afstand is ook als estafetteloop met drie lopers af te leggen. Met de verschillende afstanden is het evenement bij uitstek een ‘familiespektakel’. 'Wij zien elk jaar veel gezinnen die meedoen: eerst de kinderen aan de Kidsrun en daarna de ouders op een van de andere afstanden'.

Lopers uit heel Nederland

Allemaal genieten ze van het parcours door Zwartsluis en Zwartewatersklooster. Niet alleen de lopers uit Zwartewaterland en omgeving, maar ook uit een veel bredere regio. Op de deelnemerslijst staan lopers uit heel Nederland. En met de inschrijvingen gaat het zeer voorspoedig, zodat de organisatie ervan uitgaat dat een nieuw deelnemersrecord mogelijk is. Vorig jaar liepen bijna driehonderd lopers mee in Zwartsluis.

De inschrijving voor het evenement verloopt via www.zwartewaterlandloop.nl