Scholen strijden om regionale korfbaltitel

Nijeveen - Het was woensdagmiddag een gezellige drukte op het sportveld van het jarige Dos'46 in Nijeveen. Bijna 400 kinderen uit Meppel en omgeving deden mee aan het Regionaal Schoolkorfbaltoernooi.

Het was een sportieve middag waar werd gestreden om het regionaal schoolkorfbalkampioenschap. Daarnaast konden de teams een korfbalclinic volgen van toptrainers, zich even uitleven op het springkussen, een teamfoto laten maken of nieuwe energie opdoen met wat drinken en fruit, aangeboden door sponsor Univé.

Bij groep 7/8 is het team ‘De Wiekers’ van OBS De Horst uit De Wijk als winnaar uit de bus gekomen. Bij groep 5/6 was het team ‘Powerdissel’ van De Dissel uit Ruinerwold de sterkste en bij groep 3/4 ging het team ‘Gaarlandt 4B’ van de Commisaris Gaarlandt uit Nijeveen met de beker naar huis.  Alle kinderen gingen met een aandenken naar huis.

De organisatie lag dit en vorig jaar bij Dos’46. Het stokje wordt nu overgedragen aan KIOS Ruinerwold waar de schoolkorfballers volgend jaar welkom zijn.