Meppelse vangt shirt van Robin van Persie tijdens afscheid: ‘Ik stond gewoon op de goede plek’

Meppel / Gramsbergen - Het shirt met handtekening hangt nu nog aan een hanger in de slaapkamer, maar wordt binnenkort ingelijst en krijgt dan een mooie plek in huis.

De 21-jarige Merel Seinen - oorspronkelijk is ze afkomstig uit Meppel, maar heden ten dage is ze woonachtig in Gramsbergen - ving vorige week zondag een van de gesigneerde wedstrijdshirts van Feyenoorder Robin van Persie, die afscheid nam in De Kuip.

Merel: ‘Ik ben een echte Feyenoordfan en vind Van Persie een heel goede voetballer. Samen met mijn vriend ben ik naar z’n laatste wedstrijd gegaan. We hebben geen seizoenkaart – misschien volgend jaar wel – maar we wilden zijn afscheid in ieder geval niet missen. Toen Van Persie zijn afscheidsronde liep, gooide hij een aantal shirts in het publiek. Ik stond gewoon op de goede plek in een hoek en kon er eentje vangen. Andere supporters sprongen en probeerden het shirt ook te vangen, maar ik had ’m toen al. Toen we het stadion uitliepen, zagen fans dat ik een shirt had. Jaloers natuurlijk, maar ze waren ook wel blij voor mij. Het shirt hangt nu nog in de slaapkamer op een hanger. De bedoeling is dat ik ’m ga inlijsten en dan komt-ie ergens te hangen. Ik houd het shirt mooi zelf, ook als ik een megabod krijg. Ik voetbal zelf bij SV Gramsbergen op de vrijdagavond, omdat ik op zaterdag bij autobedrijf Broekhuis in Meppel werk. Maar ik ga het shirt echt niet dragen hoor, tijdens het voetballen. Eén keer wassen en dan is de handtekening eraf.’