CPB trekt aan de bel over onveilige situatie De Klosse

Wanneperveen - De fractie van Christelijke Partij Burgerbelangen (CPB) Steenwijkerland heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De fractie wil de kruising Gasthuisdijk – de Bramen – Klosseweg veiliger maken. Regelmatig gebeuren er (fatale) ongelukken op deze onoverzichtelijke kruising tussen Giethoorn en Nijeveen.

Dodelijk ongeval

‘Op de Gasthuisdijk – komende vanuit Zuidveen – heb je als weggebruiker geen enkel zicht op overig verkeer rijdend op de Bramen of de Klosseweg. Verkeer rijdend op de Bramen of de Klosseweg heeft ook geen zicht op verkeer dat – komende vanuit richting Zuidveen – rijdt op de Gasthuisdijk. Op de kruising Gasthuisdijk – de Bramen – Klosseweg hebben zich al diverse aanrijdingen voorgedaan doordat weggebruikers elkaar niet of te laat opmerkten. Ook zaterdag 18 mei was hier sprake van een aanrijding met een zeer trieste afloop. Een inwoner van Steenwijkerland is hierbij overleden’, licht de fractie toe.

‘Weggebruikers zien elkaar niet’

‘Naar onze mening is deze kruising één grote verrassing voor verkeer dat op de Gasthuisdijk rijdt komende vanuit richting Zuidveen. Vergevingsgezindheid is erop gericht dat wanneer de ene weggebruiker een fout maakt dit opgevangen wordt door het anticiperen van de andere weggebruiker. Maar bij de hierboven genoemde situatie zien weggebruikers elkaar niet en kan men niet anticiperen op elkaars fouten’, vult CPB aan in haar brief.

Melding bij VVN

CPB wil weten of het college van mening is dat het wegbeeld op genoemde kruising, voor verkeer dat op de Gasthuisdijk rijdt komende vanuit richting Zuidveen, verrassend is. Ook wil de fractie van CPB graag dat de verkeerssituatie opnieuw wordt bekeken en de gemeente onderzoekt hoe deze veiliger kan worden gemaakt. ‘Wij hebben van deze onoverzichtelijke verkeerssituatie een melding gedaan bij het Veilig Verkeer Nederland Participatiepunt, een landelijk meldpunt voor onveilige verkeerssituaties’, klinkt het afsluitend vanuit CPB.