Lisette Nijstad en Maarten van Dijk verpulveren record tijdens Ride&Run Zuidwolde

Zuidwolde - De Ride&Run, als onderdeel van de Menwedstrijd Zuidwolde, is vrijdagavond gewonnen door Lisette Nijstad en Maarten van Dijk. Zij kwamen in een recordtijd van 17,22 minuten over de finish.

Tweede werden Rianne Sok en Dave Hulzebosh in een tijd van 18.01, die vorig jaar nog met de winst aan de haal gingen. De derde plek was voor Greta Berghuis en Jans Berghuis (22.24).

Spannende strijd

In totaal waren er 18 duo’s die deelnamen aan de wedstrijd. Zij maakten er een spannende strijd van op buurtschap Steenbergen. Er moest 5 kilometer worden afgelegd, oftewel vier rondes van iets meer dan 1,2 kilometer. De route was voor ongeveer de helft onverhard. Vooral het hardlopen in de weilanden viel niet mee door de ongelijke ondergrond.

De weersomstandigheden waren uitstekend voor zowel lopers en ruiters (misschien iets te warm) als publiek. De toeschouwers waren enthousiast en moedigden alle deelnemers flink aan. Spannend was het steeds bij de waterbak. De paarden mochten erdoor, maar waren daartoe niet verplicht. Heel wat dieren aarzelden. Slechts een paar kenden geen angst en denderden er zonder problemen doorheen, wat steevast leidde tot gejuich langs de kant.

Start menweekend

De Ride&Run betekent sinds 2016 de start van het jaarlijkse menweekend op Steenbergen. Ook vandaag en morgen is er de hele dag van alles te beleven met onder meer de noordelijke samengestelde menwedstrijd, waar negentig mencombinaties aan de start verschijnen. Vandaag draait het daarin om dressuur en vaardigheid. Het grootste spektakel vindt zondag plaats (vanaf 9.00 uur), wanneer de menners de marathon afleggen en de waterbak steevast zorgt voor heel wat kijkplezier.