FC Meppel haalt opgelucht adem na zege in Klazienaveen

Klazienaveen- FC Meppel heeft zich op eigen kracht gehandhaafd door met 1-2 te winnen bij FC Klazienaveen. In een rechtstreeks duel op een plek in de nacompetitie kwamen de groen-witten voor rust op achterstand, maar Hans Mansveld zorgde voor een 1-1 ruststand. Na de pauze was FC Meppel de betere ploeg en schoot Wiebe de Jong de bezoekers in veilige haven, 1-2.

FC Klazienaveen begon sterk aan het duel en raakte al vroeg de paal. In de 17e minuut was het wel raak voor de thuisploeg want na een fraaie aanval maakte Nick vd Sleen de 1-0. FC Meppel leek even van slag, maar herstelde zich snel en kwam in de 26e minuut langszij. Hans Mansveld, de laatste weken al goed op dreef, schoot de gelijkmaker tegen de touwen, 1-1. FC Klazienaveen, dat moest winnen om zich te handhaven, was wel de betere ploeg, maar kreeg tot aan de rust geen uitgespeelde kansen meer.

Na de pauze werd een stormloop van de thuisploeg verwacht. Het was echter FC Meppel dat de betere ploeg was met de beste kansen. Op het uur spelen forceerde Wiebe de Jong de voorsprong door vanuit een scrimmage het laatste zetje te geven, 1-2. FC Klazienaveen moest nu risico's gaan nemen waardoor het duel erg open werd. FC Meppel verzuimde de wedstrijd te beslissen door enkele opgelegde kansen te missen. Stijn Koch voorkwam met enkele reddingen de gelijkmaker en voorkwam daarmee een zinderende slotfase. FC Meppel hield relatief eenvoudig stand en handhaafde zich op eigen kracht.