Staphorst ondanks zege de nacompetitie in

Staphorst- Op de slotdag in de Hoofdklasse B streden er drie ploegen om de titel. Staphorst was daarbij afhankelijk van koploper Sparta Nijkerk en runner up Excelsior'31. Beide ploegen mochten niet winnen en Staphorst moest dat wel doen. De geel-blauwen voldeden daaraan door CSV Apeldoorn te verslaan, Sparta Nijkerk speelde 1-1 bij ACV en Excelsior won met 3-0 van Flevo Boys en werd kampioen.

Staphorst wist wat het te doen stond en had weinig te duchten van CSV Apeldoorn. De bezoekers moesten winnen om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen, maar konden daar geen moment aanspraak op maken. Staphorst nam voor rust een 2-0 voorsprng door treffers van Martijn Brakke en Ewald Koster. Excelsior'31 leidde bij rust ook al met 2-0, terwijl het bij ACV-Sparta Nijker bij rust nog 0-0 stond.

Na rust was het al snel duidelijk dat de titel niet naar Staphorst zou gaan omdat Excelsior'31 al snel de 3-0 maakte. Staphorst deed dit ook via Martijn Brakke en speelde het duel vervolgens simpel uit. In de slotfase deed CSV nog wat terug (3-1) en bepaalde Jordi Lemmens de eindstand op 4-1. In de tussentijd was Sparta Nijkerk op voorsprong gekomen in Assen (0-1), maar werd het in de 84e minuut gelijk.(1-1) In een zinderende slotfase hield ACV stand waardoor Excelsior'31 de titel greep.