Triatlon Staphorst was er een uit het boekje

Staphorst - De Triatlon van Staphorst was er zaterdag eentje uit het boekje met 272 deelnemers, prachtig weer en veel strijd, vooral tegen het weerbarstig lijf dat een kwart of een achtste triatlon moest weerstaan.

Voor het derde jaar in successie verzorgde een aantal leden van Bos Bedden Loopgroep AG’85, Wieler Toerfiets Club Staphorst-Rouveen en de Reddingsbrigade Staphorst de Triatlon van Staphorst. Net als voorgaande jaren was het epicentrum zwembad de Broene ‘eugte aan de Gorterlaan.

Bij de Triatlon Staphorst kan er jaarlijks gekozen worden uit twee afstanden, namelijk een kwart triatlon en een achtste. Beide afstanden kunnen zowel individueel als in estafettevorm, trio of duo, worden afgelegd. Een kwart triatlon bestaat uit 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen en een achtste triatlon bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Klaas Schoonhoven (68) deed zojuist de kwart triatlon. ‘Dit is een strijd tegen jezelf. Ik doe dit al sinds 1989 en het is heerlijk om te doen.’

Vandaag waren er 188 individuele deelnemers en 28 teams van driepersonen. In totaal dus 272 deelnemers. Dat waren er zestig meer dan vorig jaar. ‘Daar zijn we zeer tevreden over’, aldus Klaas de Weerd namens de organisatie.