Appartementen Kromme Elleboog spelen in op groeiende vraag

Meppel - De gemiddelde verkooptijd van een appartement in de gemeente Meppel is in een jaar tijd gedaald van 237 naar 46 dagen. De gemiddelde verkoopprijs is juist met meer dan 30 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers die makelaarsvereniging NVM vorige maand bekendmaakte.

‘Mensen van zestig jaar en ouder kiezen steeds eerder om tijdig te verhuizen naar een comfortabele, gelijkvloerse woning’, zegt Aniek Huisman, nieuwbouwadviseur bij Van Dorsten Makelaars. ‘Daarom stijgt de vraag naar luxere appartementen.’

De cijfers wijzen op een schaarste aan comfortabele appartementen. De nieuwe koopappartementen aan de Kromme Elleboog spelen in op deze vraag. Daar komen 21 appartementen. Zes daarvan hebben uitzicht op de Groenmarkt; vijftien op de Kromme Elleboog. In grootte variëren de appartementen van bijna zeventig tot honderdvijftig vierkante meter. Allemaal beschikken ze over twee slaapkamers, vloerverwarming en meestal over een balkon. Diverse appartementen zijn inmiddels al gereserveerd. De bouw van het gasloze appartementencomplex start al in juli. De oplevering wordt verwacht in oktober 2020.


Gerelateerd nieuws