Autocross Hemelvaartweekend zit vol muziek en snelle wagens

Alteveer - Het Hemelvaartweekend in Alteveer is al jaren een begrip en trekt duizenden liefhebbers van autocross, blubber en muziek naar het tweelingdorp Alteveer-Kerkenveld.

Vanaf donderdag gaat het vanaf 11.00 uur weer los aan de Jan Haarstraat met de autocross, waarbij het bijzonder is dat deze wedstrijd onderdeel uitmaakt van de Nordwestdeutsche Autocross Meisterschaft van de oosterburen.

Duitse buren

De organisatie is een samenwerking met de Duitse buren aangegaan, wat tevens meer (internationale) deelnemers oplevert. De Duitse strijd speelde zich al eerder af in plaatsen als Itterbeck en Cloppenburg. Alteveer is de derde en enige Nederlandse wedstrijd in de rij, daarna volgen nog Rutenbrock, Werlte, Spohle en Osnabrück. Er zijn starts in vele klassen, regionaal en standaard, op een supersnelle lange baan, zoals de organisatie dat zelf omschrijft. De baan op het feestterrein is al aangelegd, de gebroeders Brouwer haalden nog een flinke snee gras van het weiland, waarna op zaterdag de baan uitgezet werd.

Vrijdag 31 mei is het tijd voor muziek in de feesttent en dat wordt opgeluisterd door de aanwezigheid van de Drents-Groningse CCR Tributeband. Het concert, dat vanaf 21.00 uur helemaal gratis mee te maken is, gaat door tot de late uurtjes. De band speelt ook solomuziek van CCI-grootheid John Fogerty.

Autoblubbering

Liefhebbers van auto’s en blubber komen op zaterdag vanaf 11.00 uur weer volop aan hun trekken met de Autoblubbering. De zware auto’s, die jaren op Hemelvaartsdag reden, proberen op zaterdag op vaak spectaculaire wijze zover mogelijk door de bak modder te rijden. Dat lukt de meeste deelnemers niet, want ze blijven onderweg steken in de modderpoel. Dan is het zaak om zo ver mogelijk te komen. Uiteindelijk heeft de organisatie zware tractoren klaarstaan om de gestrande auto’s uit de bak modder te trekken. Als de verwachte regenbuien ook daadwerkelijk vallen, betekent dat extra zware omstandigheden. Er wordt in verschillende klassen gestreden om de Grote Prijs van Alteveer en de deelnemers komen uit het hele land, met name uit het oostelijk deel waar ook een serie wedstrijden plaatsvindt.

Om het weekend vakkundig af te maken is er zaterdagavond vanaf 21.00 uur (tent open om 20.00 uur) het Piratenfeest Alteveer. De artiesten die hier zingen en muziek maken zijn Harten 10, Jannes, Helemaal Hollands en de Tour of Music drive-inshow.