Boerenleven ervaren tijdens Open Boerderijdagen

Dwingeloo - Dirk Bruins en zijn echtgenote Bertina stellen vrijdag hun melkveebedrijf open voor het publiek. Belangstellenden zijn dan van harte welkom om van dichtbij en met eigen ogen te zien waar de melk vandaan komt.

Het open huis maakt onderdeel uit van de Campina Open Boerderijdagen. Het is de tweede keer dat het melkveebedrijf Bruins-De Wit hieraan deelneemt. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom. Op de boerderij is er vrijdag voor het hele gezin van alles te doen.

Bezoekers kunnen het boerenleven ervaren en meer leren over koeien, waar melk vandaan komt en de natuur. Ook zijn er voor kinderen van verschillende leeftijden diverse sport- en spelactiviteiten te doen. Het melkveehoudersgezin Bruins-De Wit bestaat uit boer Dirk, boerin Bertina en hun twee kinderen Bart en Teun. Het is een echt familiebedrijf dat generatie op generatie is overgenomen. De overgrootouders en grootouders hebben ook altijd met veel liefde en inzet het melkveebedrijf gerund. Sinds 1999 zijn de twee families bij elkaar gekomen, waardoor nu gezamenlijk het bedrijf gerund wordt. Natuurlijk ook met veel passie voor het vak.

Koeien

Op de boerderij worden 130 melkkoeien en 100 jonge dieren (kalfjes en pinken) gehouden. Een groot deel van het jaar lopen de dieren van de familie buiten te grazen. Op de grond van de boerderij groeit gras en maïs, dit is het voer voor de koeien. 'Het mooiste aan ons vak zijn de koeien, het gras, de natuurlijke omstandigheden en natuurlijk het product melk', aldus de familie.