Jeffrey Buis rijdt komend weekend op Assen

Steenwijkerwold - Tussen alle World Supersport 300 races door rijdt motorcoureur Jeffrey Buis komend weekend op zijn thuisbaan Assen tijdens een evenement. Het gaat om de Supersport 300 klasse van de Alpe Adria Cup. Jeffrey gaat daar van start op zijn Kawasaki Ninja 400.

Doordat Jeffrey Buis nu in het wereldkampioenschap actief is, rijdt hij minder wedstrijden in eigen land. Wanneer zich echter een kans voordoet om op Assen te rijden grijpt Jeffrey Buis Racing deze met beide handen aan. Jeffrey heeft ook sponsoren en fans uitgenodigd voor dit evenement. Op zondag 2 juni staat er inmiddels traditiegetrouw een partytent waar een hapje en een drankje geregeld wordt.

Gratis evenement

Het evenement is gratis te bezoeken en ook op de paddock is vrij entree. Jeffrey rijdt vrijdag 31 mei, vandaag, een aantal vrije trainingen op het TT Circuit. Zaterdagmorgen is de kwalificatie. De eerste wedstrijd begint om 14.20 uur. Zondagmorgen rijdt Jeffrey tussen 11.15 en 11.35 uur een warming-up en de tweede race van het weekend start om 13.45 uur.

Testdag circuit Jerez

Jeffrey heeft afgelopen zondag met MTM Kawasaki Racing een testdag gehad op het circuit van het Spaanse Jerez. Opnieuw een kennismaking met een nieuw circuit voor de 17-jarige coureur. Tevens een belangrijke test, omdat over twee weken twee World Supersport 300 races worden verreden in Jerez. De wedstrijden zijn van 7 tot en met 9 juni. Daartoe is besloten omdat recent de wedstrijd op het Italiaanse Imola werd afgelast. De raceagenda laat daarna ook nog een aantal mooie weekenden zien. Van 21 tot en met 23 juni wordt er gereden in het Italiaanse Misano. Vervolgens rijdt Jeffrey van 5 tot en met 7 juli over het Britse Donington Park. Een circuit dat hij aardig op zijn duimpje kent. Van 6 tot en met 8 september staat Portimao Portugal op de rol, en 27 tot en met 29 september Mangy Cours Frankrijk. De afsluiter is van 24 tot en met 26 oktober op het circuit van Losail in Qatar.