City Swim Meppel kan nog wat deelnemers gebruiken

Meppel - Het startschot van de vierde editie van City Swim Meppel is al bijna hoorbaar. Op zondag 16 juni, rond 12.00 uur aan het Oosteinde, is het zover.

Voorzitter Robert de Vries van de organisatie is druk bezig met de voorbereidingen en heeft goede hoop op een aangename zwemtemperatuur. ‘Maar we kunnen nog wel wat deelnemers gebruiken.’ Inmiddels zijn er ruim dertig aanmeldingen. De komende periode benut De Vries om Meppel en omstreken enthousiast te maken voor dit sportieve evenement. Sportwethouder Jaap van der Haar is al om: hij loste vorig jaar nog het startschot, maar zwemt dit jaar mee.

Er is ruimte voor in totaal honderd deelnemers, die in totaal 1,6 kilometer zwemmend moeten afleggen. De start en finish vinden plaats aan het Oosteinde. De route gaat vervolgens door de Keizersgracht richting de Stoombootkade. Bij het Bleekerseiland bevindt zich een boei en daarna zwemmen de deelnemers terug door de Keizersgracht naar de finish.

Estafette

De Vries: ‘Vorig jaar zaten we op zo’n 75 deelnemers. Het is ook mogelijk om in estafettevorm te zwemmen, waardoor het werkelijke aantal deelnemers hoger ligt.’

Iedereen van zestien jaar en ouder die gezond is, niet zwanger en een zwemdiploma A heeft, mag meedoen met City Swim Meppel. Ieder kind onder de zestien jaar mag ook deelnemen, maar dan wel onder begeleiding van een volwassene.

Inschrijven kan via www.cityswimmeppel.nl. Op deze site staat ook allerlei praktische informatie over watertemperatuur en zwemkleding. De inschrijfkosten bedragen 20 euro per deelnemer. ‘Je kunt je vooraf, maar ook op de dag zelf nog opgeven’, aldus De Vries.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!