SVN'69 geeft jubileum extra tintje met zege in halve finale

Nijeveen- SVN'69 vierde het 50-jarig bestaan en luisterde deze feestelijke gebeurtenis op met een 4-2 zege op Onstwedder Boys in de halve finale van de nacompetitie. De Nijeveners hebben daardoor nog steeds kans op handhaving in de 3e klasse en moeten nog 1 horde nemen. Volgende week wacht op neutraal terrein Mamio uit Groningen dat net als de rood-witten op de 13e plek eindigde in de 3e klasse.

SVN'69 en Onstwedder Boys maakten er een evenwichtige openingsfase van waarin de bezoekers lieten zien veel druk vooruit te geven. De thuisploeg had snel door dat diepte zoeken de remedie was en dat sorteerde effect. Via Denzel van Halen won het voorin veel en van daaruit voetbalde het makkelijk door. Dat resulteerde in de 22e minuut in een vrije bal die door Niels Keizer raak geschoten werd, 1-0. Uit het niets kwam Onstwedder Boys via Harm Visser op 1-1, maar die teleurstelling kwam SVN'69 snel te boven.Op slag van rust wist het ten tweede male de leiding te nemen en nu was het Dennis vd Veen die bij de 2e paal raak schoot, 2-1.

Na rust hadden de Nijeveners het een kwartier lastig al leverde het overwicht Onstwedder Boys geen uitgespeelde kansen op. Toen Dennis vd Veen op aangeven van Niels Keizer in de 65e minuut 3-1 van maakte was het beslist. Denzel van Halen bekroonde zijn sterke optreden niet veel later met de 4-1 waarna Onstwedder Boys in de slotfase via Gerko Scheper nog wat terug mocht doen, 4-1.