Uffelte viert vier dagen lang grandioos dorpsfeest

Uffelte - Het Uffelterfeest zit er weer op. Vier dagen lang vierden de inwoners van het dorp onder stralende omstandigheden uitgebreid feest met als absolute hoogtepunten de optocht op zaterdagmorgen en het optreden van de band Royal Beat zaterdagavond.

Ze gaan er in Uffelte prat op. Het dorp heeft de grootste optocht met versierde wagens van Noord-Nederland. Het levert jaarlijks prachtige discussies op over aantallen, maar feit blijft dat de deelnemers aan de Uffelter optocht elk jaar weer de toeschouwers weten te verrassen. En ook zaterdag was dat weer het geval. In de verschillende categorieën waren er verrassende winnaars met verrassende wagens en uitdossingen. Origineel was het zeker.

Menig deelnemer had de actualiteit als maatstaaf genomen. Of in ieder geval een knipoog naar gemaakt. ‘Zal May het accepteren’, ‘De Reizende Rechter’, ‘Whats App café’ en de naderende boetes voor het gebruik van de telefoon op de fiets, ‘CO2 Neutraal’, ‘Dierenactivisten hol eens op de ouwehoer’n’, ‘#Doeslief’, ‘Zon Zuipen Ziekenhuis’ en ‘Veganisten in Boxtel bint niet wies’. De jury had het er maar lastig mee, maar koos toch voor ‘The Smoking Piano’s Bar’ als winnaar bij de volwassen groepen en ‘Niets is wat het lijkt’ als goede tweede.

Bij de kinderwagens ging de eerste prijs naar de wagen Steampunk en werd Diep in de Zee tweede. Winnaars waren de Goudzoekers, en ‘de Droomboom’ bij de kleuters. En ook bij de lopers twee winnaars: ‘Op een olde fietse’ bij de individuos, ‘Kom d’r maar eens op’ bij de groepen. Ook dit jaar weer allemaal prachtig versierde wagens en geweldig uitgedoste deelnemers. Opvallend ook het grote aantal ‘grote’ groene trekkers in de optocht. Alleen deze landbouwvoertuigen maakten al veel indruk.

Kinderfeest

Het Uffelterfeest was donderdag op Hemelvaartsdag als gestart met een uiterst geslaagd volleybaltoernooi en een darttoernooi in de uiterst goed gevulde feesttent. Vrijdag was het feest voor de schoolkinderen Zij werden getrakteerd op allerlei spelletjes, een vossenjacht, een kindervoorstelling en pannenkoeken in de feesttent. De Swingo, de Uffelter variant op Bingo, kreeg de voetjes van de vloer vrijdagavond. Iets dat later prima werd overgenomen door de band Stonegood.

Na een geweldig dampend en stampend optreden van Royal Beat zaterdagavond, konden de Uffelters zondagmorgen even op adem komen tijdens het koffieconcert met de Opsterlandse Compagnievaarders in de feesttent.

Straatprijzen

Ondertussen waren ook al de prijzen van de versierde straten, de mooiste bogen en taferelen bekendgemaakt. Bij de straten ging de winst naar Dorpsstraat met ‘Gas der op, gas der af’, bij de bogen naar de Egginkstraat (De Vaart erin) en bij de taferelen was de eerste prijs voor Benedenschut (All you need is). De Beddenrace leverde zondagmiddag hilarische taferelen op terwijl het afsluitende optreden van de band Je Moeduhr uitstekend werd gewaardeerd. Een na alle feestelijkheden schorre André Wever van het feestcomité mocht zondag ook nog de ‘Knuffelter van het Jaar’ bekend maken. Het werd Roelof Seegers die in de feesttent werd gehuldigd.