Toyota Camry is weer terug in Meppeler showroom

Meppel - Na een afwezigheid van 15 jaar is de Toyota Camry weer terug in Nederland. De luxe sedan staat in de showroom van Toyota Van der Linde Meppel.

Toyota trok de Camry uit West-Europa terug, maar heeft het altijd goed gedaan in Noord-Amerika, Azië en Autstralië.

De achtste generatie van de Camry komt in één motorvariant: als hybride, met de 177 pk sterke 2,5-liter viercilinder die we uit onder meer de Toyota RAV4 kennen. De benzinemotor krijgt bijstand van een 120 pk sterke elektromotor, en zo samen aan een systeemvermogen van 218 pk komen. Goed voor een 0 tot 100-sprint van 8,3 seconden. Het verbruik is komt volgens Toyota uit op 4,3 liter benzine op 100 kilometer.

De Toyota Camry Hybrid heeft een behoorlijke lengte: 4,885 meter. De wielbasis meet 2,825 meter, dus de vierdeurs sedan heeft zijn inzittenden veel ruimte te bieden. Het comfort staat op hoog peil: het onderstel van de Camry Hybrid heeft een soepele vering en rijgeluiden worden keurig buitenshuis gehouden.

Uitvoeringen

Dankzij de hybride aandrijflijn zit je geen moment om kracht verlegen. Op de uitrusting heeft Toyota niet beknibbeld. De basisversie Active heeft standaard al een waslijst begerenswaardige voorzieningen aan boord, zoals led-koplampen, van alles elektrisch, een mooie audio-installatie en Toyota Safety Sense met grootlichtassistent, spoorassistent, verkeersbordherkenning, adaptieve cruisecontrol en een pre-collisionsysteem. De Executive uitvoering beschikt ook nog over leren bekleding, elektrische stoelverstelling links en rechts, een draadloze telefoonlader, stoelverwarming en uitbreiding van het Toyota Safety Sense met dodehoekwaarschuwing en een alarm voor achterlangs kruisend verkeer.

De basisversie Active kost 39.995 euro. De completer uitgevoerde Executive gaat 5000 euro meer kosten.