Staphorst hard op weg naar volgende ronde nacompetitie

Rotterdam - Staphorst heeft zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft om de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken. Het won dinsdagavond de uitwedstrijd bij SC Feyenoord met 0-3 en kan het komende zaterdag op Het Noorderslag afmaken. In Rotterdam verzorgden Mike Reuvers (2x) en Martijn Brakke de productie in een duel dat vanwege onweer ook nog tijdelijk werd gestaakt.

Staphorst was in de openingsfase optisch de betere ploeg en kreeg ook de eerste grote kans. Het was Mike Reuvers die oog in oog met de doelman verzuimde de bezoekers op 0-1 te brengen in de 17e minuut. Vijf minuten later deed hij dat beter en zette Staphorst toen wel op voorsprong, 0-1. Die treffer brak het duel open en leverde kansen aan beide kanten op, maar gescoord werd er niet meer in het eerste bedrijf.

Sublieme redding

Feyenoord begon goed na rust en stuitte al snel op doelman René Oosterhof, die met een sublieme redding de gelijkmaker voorkwam. Waar iedereen op dat moment op de 1-1 zat te wachten, was het Martijn Brakke die in de 61e minuut uit het niets de 0-2 op het scorebord schoot. Staphorst drukte meteen door en zat vier minuten later op rozen. Mike Reuvers schoot vanaf randje zestien de 0-3 tegen de touwen en besliste daarmee dit treffen. Het duel werd in de 81e minuut nog eventjes onderbroken vanwege onweer, maar na een kort oponthoud hervat en uitgespeeld. In het restant gebeurde er weinig en trok Staphorst de ruime zege eenvoudig over de streep.