Samenwerking Naobuur en bibliotheek Vledder staat nu echt op papier

Vledder - De samenwerking die bibliotheek Vledder en stichting Naobuur al sinds april 2015 tot volle tevredenheid hebben, is officieel op papier vastgelegd. Lammie van der Tuuk namens de bibliotheek en Dirk Boom namens Naobuur hebben het contract ondertekend.

De samenwerking tussen beide partijen biedt de inwoners van Vledder en directe omgeving veel voordelen. Er vinden meer activiteiten plaats, het aantal ontmoetingsmogelijkheden is toegenomen en de bibliotheek heeft ruimere openingstijden.

In contact

De samenwerking tussen de bibliotheek en Naobuur bestaat al enkele jaren en is volgens beide partijen ‘logisch’. ‘De bibliotheek heeft de ruimte en vindt het belangrijk dat groepen uit de samenleving met elkaar in contact komen’, zo zegt Van der Tuuk. ‘En Naobuur verzorgt dagelijks activiteiten voor mensen van alle leeftijden. Zo zijn er in de bibliotheek bijvoorbeeld koffieochtenden, kaartmiddagen, een breicafé, een puzzeltafel, lezingen, cursussen en bezoeken van de wijkagent, wijkverpleegkundige, Welzijn MensenWerk en Isala prikdienst’, zo vult Boom aan.

Stichting Naobuur is ontstaan uit een initiatief van Dorpsbelang Vledder. De stichting zorgt voor samenhang tussen zorg en welzijn, iets dat door een terugtredende en een bezuinigende overheid steeds belangrijker wordt. Naobuur is opgericht om dit op te pakken en de organisatie slaat een brug tussen de burgers en (zorg)instanties. De stichting richt zich daarbij op inwoners, jong en oud, van Vledder, Vledderveen, Frederiksoord, Wilhelminaoord, Nijensleek, Doldersum, Zorgvlied, Wateren en Oude Willem.

Cursussen

In de bibliotheek in Vledder verzorgt Naobuur ook lezingen en verschillende digitale cursussen zoals ‘Klik & Tik’ en ‘Aan de slag met je DigiD’. En tijdens de activiteiten van Naobuur is de bibliotheek ook geopend en kunnen leden met behulp van selfservice materialen lenen’, zo zegt Van der Tuuk die besluit: ‘Het mes snijdt dus aan beide kanten.’