Hoogeveen en Alcides beginnen eigen regiocompetitie

Hoogeveen / Meppel - Hoofdklassers Hoogeveen en Alcides willen een regionale competitie opzetten voor 2e elftallen. Er is een opzet gemaakt voor een competitie met acht verenigingen.

‘We willen een regionale competitie organiseren waarbij de motivatie van de spelers en het niveau van het voetbalspel op een hoger niveau liggen dan tijdens de huidige competitie van 2e elftallen’, stellen de twee clubs.

Elke club legt bij deelname 1000 euro in. Hiervan wordt het prijzengeld betaald. Zo ligt er voor de winnaar 2500 euro klaar.

Weinig animo

De reden om deze competitie te beginnen is het probleem dat veel clubs hebben om de 2e selectie rond te krijgen. ‘Veel verenigingen, met name op zondag, hebben hun tweede elftal al teruggetrokken uit de KNVB-competities. Vanuit de 1e selecties, die op een hoog niveau spelen, is er weinig animo vanuit de spelers om aan te sluiten bij de 2e selectie. Gevolg is dat de 2e elftallen wekelijks spelers bijeen moeten schrapen om maar elf spelers te kunnen opstellen. De kwaliteit van het voetbalspel devalueert op deze manier naar een bedenkelijk niveau’, aldus de initiatiefnemers.

Hoogeveen en Alcides hebben een competitieprogramma samengesteld voor acht vereniging. Voor de winterstop worden er dan 14 wedstrijden gespeeld in competitieverband. Na de winterstop wordt er verder gespeeld in twee poules van vier. In de eerste poule spelen de beste vier ploegen van voor de winterstop en in de tweede poule de nummers vijf tot en met acht. Voor de beste drie ploegen van elke poule ligt vervolgens een geldbedrag klaar.

Het competitieprogramma wordt voorafgaand aan de 1e en 2e seizoenshelft bekendgemaakt. Verenigingen overleggen vervolgens met elkaar op welk moment en waar de geplande wedstrijden worden gespeeld. De vaste speeldag is vrijdag om 20.00 uur. De club mogen alle spelers van de vereniging inzetten, ook van het eerste elftal of geschorste spelers.

Extra ‘prijs’

Qua sportiviteit hebben Alcides en Hoogeveen een ludieke actie bedacht. De club met de meeste kaarten aan het einde van de competitie moet voor een dag vrijwilligerswerk verrichten, of iets in de vorm van liefdadigheid voor een goed doel doen.

Hoogeveen en Alcides zijn op zoek naar verenigingen die willen meedoen. Verenigingen die mee willen doen, moeten met hun 1e selectie uitkomen op minimaal het niveau van de tweede klasse tot en met de tweede divisie. Clubs kunnen een mail sturen naar: arjanpost@vvhoogeveen.nl.

Als er meer dan acht verenigingen zijn die willen deelnemen, wordt er een nieuwe opzet gemaakt.