BNI De Mug nodigt ondernemers uit

Meppel - Netwerkclub BNI De Mug houdt op woensdagochtend 19 juni een gastendag. Ondernemers en vertegenwoordigers van bedrijven uit de wijde regio zijn welkom bij het netwerkontbijt in Hotel Zwartewater in Zwartsluis.

De Mug – een ‘chapter’ van het wereldwijde zakelijke netwerk BNI – bestaat uit ruim twintig ondernemers uit de regio. Op basis van onderling vertrouwen en het motto ‘geven loont’, proberen zij elkaar te helpen aan nieuwe contacten, opdrachten en omzet. En dat lukt goed. Veel leden zijn al jarenlang lid, wat de kracht van de formule, maar vooral ook de goede onderlinge relaties, illustreert. 

De leden van De Mug treffen elkaar elke week om 06.45 uur voor een goed verzorgd ontbijt. Een goede sfeer en een efficiënte manier van netwerken gaan gedurende de bijeenkomst hand in hand. Zo krijgt elk lid wekelijks één minuut om iets te vertellen over zijn of haar bedrijf of te laten weten waar de andere leden hem of haar mee kunnen helpen. Ook is er de tien minuten-presentatie, waarbij de leden om de beurt hun bedrijf en werkzaamheden nog beter over het voetlicht kunnen brengen. 

Hoogtepunt van de bijeenkomst is de zogeheten ‘positieve bijdragenronde’, waarin de aanbevelingsbriefjes van hand tot hand gaan. Zo’n aanbeveling kan bijvoorbeeld een goede tip of een interessant contact zijn, maar ook een mooie klus of een nieuwe klant. Ook bedanken de leden elkaar via anonieme kaartjes voor de omzet die uit de aanbevelingen voortgekomen is. Zo noteerde het chapter in 2018 samen voor 1,8 miljoen euro aan omzet.  

Begin dit jaar maakte De Mug de overstap van Staphorst naar Hotel Zwartewater. Ook daar hebben de leden al de nodige gasten mogen verwelkomen. Om de regio echter nog beter te leren kennen en ondernemers uit Zwartsluis en wijde omgeving te laten proeven van de sfeer tijdens de bijeenkomsten, houdt de netwerkclub op 19 juni een speciale gastenochtend. De ruim twintig vaste leden hopen die dag minimaal net zoveel gasten te mogen begroeten. Meer informatie en aanmelden via www.bni-meppel.nl