Op avontuur voor de Hersenstichting

Zuidwolde - Edwin Strijker en Mark Veldhuizen, doen met hun team ‘Zuudwolde ontour’ mee aan de Baltic Sea Circle: een avontuurlijke rally om de Baltische Zee.

De rally vindt plaats tussen 6 en 23 juni, waarbij ze zonder GPS van Groningen door Duitsland, Denemarken en Zweden navigeren naar de Noordkaap. Daarna rijden ze verder richting Moermansk, Sint-Petersburg, Tallin en Kaliningrad om hopelijk weer in Groningen te finishen. Het draait tijdens deze rally niet om snelheid, wel om creativiteit. De auto moet minimaal 20 jaar oud zijn en mag een maximale straatwaarde van 3000,- euro hebben.

Oude Volkswagen

Daarnaast is het gebruik van GPS uit den boze. Ze hebben gekozen voor een rode Volkswagen Transporter van 1999. Om mee te mogen doen, moeten ze minimaal 750,- euro inzamelen voor een goed doel naar keuze. Mark en Edwin hebben gekozen voor de Hersenstichting, omdat de hersenen het belangrijkste orgaan van je lichaam zijn. Zonder hersenen heb je geen bestaan en het kan iedereen overkomen dat er iets mee gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan alzheimer, ALS, een beroerte, Huntington een hersentumor, maar ook depressie, dyslexie of epilepsie. Voor een goede herkenbaarheid hebben ze een prachtige sticker op de achterruit van de auto met daarop het logo van de Hersenstichting.

De actieis te vinden via : www.actie.hersenstichting.nl/team/zuudwolde-ontour.